Toekomst Raadsledenbuurt

De Raadsledenbuurt is één van de vier gebieden uit het Totaalplan Binnenstad Terneuzen. Samen met de buurtbewoners gaan we aan de slag om hun wijk toekomstbestendig te maken. De 'Plekkenmakers' helpen de inwoners en de gemeente om in co-creatie een plan te maken waar iedereen blij van wordt.

Toekomst Raadsledenbuurt

Tijdslijn

1

Dromenlab

15 dec. 2022 - 02 mrt. 2023

Met de 'Plekkenmakers' hebben inwoners van de Raadsledenbuurt gedroomd over hun buurt. Wat is de ideale buurt? Waar moet die aan voldoen? Waar word jij blij van in je wijk?

Alle dromen en ideeën zijn gebundeld in een boekje. Dit kun je hierboven downloaden. Hiermee gaan De Plekkenmakers aan de slag. Ze maken een aantal varianten hoe de buurt er uit zou kunnen zien. Jij kan straks weer reageren op deze varianten. Natuurlijk presenteren we de voorstellen ook tijdens een bewonersavond.

2

Ambitiesessie

22 mrt. 2023 - 30 mrt. 2023

Enkele bewoners, ondernemers en belanghebbenden en de gemeente wisselden samen van gedachten over het plan van aanpak voor de Raadsledenbuurt. De resultaten van het DromenLab over wonen, leven en de openbare ruimte gebruiken we om toekomstvarianten te bespreken. Wat gaan we aanpakken en wanneer? Welke stappen volgen elkaar op? Wie moeten het voortouw nemen? Allemaal waardevolle informatie voor ons plan van aanpak.

3

Dag van de Raadsledenbuurt

14 mei 2023 - 31 mei 2023

Na de ambitiesessie organiseren we op 26 mei de Dag van de Raadsledenbuurt. Tijdens deze dag zullen De Plekkenmakers ook aanwezig om met jou in gesprek te gaan. Ze hebben een aantal acties benoemd die ze hebben opgehaald bij de ambitiesessie. Jij en al je buurtgenoten kunnen hierop reageren. Welke actie heeft jouw steun en wil je bij deze actie ook helpen met uitwerken en uitvoeren? Wat moet er volgens jou het eerst aangepakt worden?

Hoe gaat het verder?

  • De acties waarvoor de meeste interesse is, werken we uit in een stappenplan. Ook wel een MaakLab genoemd.
  • Ons gezamenlijke stappenplan voor de Raadsledenbuurt zal in september definitief klaar zijn.
4

MaakLab

26 mei 2023 - 30 nov. 2023

We zien je graag op het MaakLab!

De gekozen acties uit de Dag van de Raadsledenbuurt worden met jullie verder uitgedacht en ontworpen om vervolgens uitgevoerd te kunnen gaan worden. Dit uitdenken en ontwerpen gebeurt in een MaakLab. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 17 oktober om 19.00 uur in buurthuis De Triangel. Je kunt meedoen in één van de drie teams.

Team 1 - Groen Leven Wil je meer groen in je straat, een gezamenlijke moestuin of heb je ideeën voor een veilige en mooiere binnenhof, dan is dit je team.

Team 2 - Divers Wonen Wil je blijven wonen in je buurt, ook als je wat ouder wordt of zie je kansen in je straat voor meer verschillende woningen of woonvormen dan kan je je aansluiten bij dit team.

Team 3 - Samen in Actie! Ben je zelf handig of weet je waar buurtgenoten behoefte aan hebben? Bedenk dan samen met anderen een plan om het daarna uit te voeren in dit team.

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar oscar@deplekkenmakers.

gemeente Terneuzen
gemeente Terneuzen
15 sep.
23 SEP.
zaterdag - 13:00  - 15:30
Contact met de buurt Korte Kerkstraat 24b, 4531 CL Terneuzen, Nederland
De Plekkenmakers zien je graag op het MaakLab!

Tijdens de Dag van de Raadsledenbuurt op 26 mei hebben jullie aangeven wat voor de buurt belangrijk is en waar jullie mee aan de slag willen gaan. Er …

arrow_upward