gemeente Terneuzen
gemeente Terneuzen
01 jun. 2023

Resultaat enquête Markt

In totaal hebben 139 personen hun mening gegeven over de Markt in Sas van Gent. Hiervan was 90% inwoner van Sas van Gent, 22% direct omwonende, 17% ondernemer en 35% bezoeker van de Markt. In totaal geeft 60% van de 139 personen aan wekelijks op de markt te komen.

De huidige inrichting krijgt van de respondenten het rapportcijfer 5,7. Het is voldoende, maar niet heel ruim. Het huidige aantal parkeerplaatsen voldoet volgens 39%. Volgens 32% is het mogelijk om in de zomerperiode wat parkeerplaatsen een andere functie te geven, zoals een terras. Daarnaast moeten de bomen en de pomp volgens het merendeel zeker blijven.

Verbeterpunten

Als verbeterpunten geven de respondenten bij de open vragen aan meer groen te willen. Ook bankjes, een fietsenstalling en wellicht een speelvoorziening zijn genoemd als toevoegingen voor de huidige inrichting. Verder maakt een terras bij de huidige ondernemers het plein verder af volgens een deel van de respondenten. Aandachtspunt bij alle genoemde toevoegingen is onderhoud.

Verder onderzoeken

De resultaten geven voor de gemeente aanleiding om de verbeteringen voor het plein verder te onderzoeken. We gaan hierover eerst in gesprek met ondernemers en bewoners direct aan de Markt. In het najaar van 2023 leggen we een aantal uitgewerkte ideeën aan u voor via dit online platform.

Leuk
2
Bedankt
6

Activiteit op het digitaal buurtnetwerk Hoplr

Sas van Gent
8 vind-ik-leuks
Dit maakt deel uit van
folder Project
Denk mee over de Markt van Sas van Gent

In elk dorp en in elke stad heeft de Markt en het marktplein een belangrijke functie. Het is het hart van de gemeenschap. De Markt in Sas van Gent is het logische begin- of eindpunt van de route van Sasse Poort naar het centrum. Voldoet de Markt als …

Lees meer
arrow_upward