gemeente Terneuzen
gemeente Terneuzen
24 jul.

update voortgang Project parkgebied het hart van Sluiskil

Hieronder een korte update en voortgang van het Regio Deal Project parkgebied het hart van Sluiskil.

Voedselbos

Op 7 mei en 26 juni hebben we de contouren voor het voedselbos gemaakt. De deskundigen en de Rotary gaan hier nu verder mee aan de slag. Vooraleer er een definitief plan is komen we hiermee nog terug bij jullie. We zorgen voor een goede beleving van het voedselbos, een goede ontsluiting naar het dorp en toegankelijkheid voor alle inwoners van Sluiskil.

Met de Rotary maken we een beheersovereenkomst voor het onderhoud van het voedselbos.

Dorpsontwikkelingsfonds en klankbordgroep

We hebben bureau Ruimtevolk de opdracht gegeven om in een participatietraject met de inwoners van Sluiskil een dorpsontwikkelingsfonds op te richten. Er komt ook een klankbordgroep die gaat kijken waar het beschikbare budget naartoe gaat. Een oproep voor deelname aan deze klankbordgroep zullen we in het Krantje van Sluiskil plaatsen begin oktober 2024. Het dorpsontwikkelingsfonds is onderdeel van de Regio Deal dorpshart Sluiskil.

Nieuw dorpshart voor Sluiskil

Tijdens de bijeenkomst op 26 juni in het Meulengat is het concept schetsplan voor het nieuwe dorpshart gepresenteerd. We gaan samen met bureau BoschSlabbers verder werken aan een definitief plan. Opmerkingen op het concept schetsplan kunnen jullie nog steeds sturen naar economie@terneuzen.nl

Uiteraard worden de drie hierboven beschreven onderdelen afgestemd met elkaar en vormen samen het parkgebied het hart van Sluiskil.

Tot zover voor nu, vragen, opmerkingen etc mogen jullie via e-mail economie@terneuzen.nl

Dit maakt deel uit van
folder Project
Parkgebied het hart van Sluiskil

Regio Deals

De Regio Deals zijn belangrijke samenwerkingen die zich richten op het versterken van de leefbaarheid en economische groei in de regio's van Nederland. Bij een Regio Deal werken de overheid en lokale partijen samen om te investeren in …

Lees meer
1208 dagen resterend
arrow_upward