Geld voor jouw duurzame idee!

De initiatiefnemer van zonnepark Bontepolder (Solarfields) stort jaarlijks een bijdrage in het Duurzaamheidsfonds. Als inwoner of vereniging in de directe omgeving van het zonnepark kun je gemeentesubsidie aanvragen uit dit fonds.

Voorwaarde is dat jouw aanvraag bijdraagt aan de verduurzaming van (een deel van) Sluiskil en binnen de cirkels op de kaart valt.

Wil jij een subsidie aanvragen? Lees dan eerst onderstaande twee documenten door (klik op de titels). Hier vind je ook de voorwaarden, reglementen en de uitzonderingen op de subsidie.

1 idee
12 meningen
10 reacties
Geld voor jouw duurzame idee!

Tijdslijn

1

Dien je project in! Of geef je reactie.

18 mei 2023 - 01 okt. 2023

In deze periode kun je een aanvraag/project indienen, en reageren op elkaars ideeën. Jouw idee of project moet zich binnen de cirkels op de kaart bevinden.

Voor de spelregels, bekijk:

In twee stappen dien je jouw aanvraag/project in:

  1. Pin je idee op de kaart en geef daarbij een korte omschrijving (knop 'deel je idee').
  2. Vul dan het aanvraagformulier in.
2

Beoordeling initiatieven

02 okt. 2023 - 23 okt. 2023

In deze fase leggen we de ingediende voorstellen ter besluitvorming voor aan het college van Burgemeester en Wethouders.

3

Toekenning subsidie aan initiatieven en terugkopppeling.

24 okt. 2023 - 31 okt. 2023

Op vrijdag 3 november ontvingen drie organisaties uit Sluiskil een mooie cheque uit handen van wethouder Laszlo van de Voorde (Transities klimaat en duurzaamheid). De cheques gingen naar Stichting Ter Kille - Museum Sluiskil (€ 4.245) en Scouting Sluiskil (€ 4.505) voor de aanleg van zonnepanelen op hun gebouwen. De dorpsraad van Sluiskil ontving € 7.250 voor duurzame verlichting in het dorpspark.

De cheques komen voort uit het Duurzaamheidsfonds. Zodra een zonnepark in bedrijf gaat, stort de eigenaar hiervan jaarlijks een vast bedrag in dit fonds. Omwonenden kunnen een aanvraag doen uit het fonds voor het verduurzamen van de leefomgeving. Klik hier voor meer informatie over het Duurzaamheidsfonds (kijk bij Duurzaamheidsfonds Terneuzen).

Vier van de vijf grote zonneparken zijn momenteel in werking. Begin 2023 ontvingen drie organisaties uit Sas van Gent als eerste cheques uit het Duurzaamheidsfonds.

arrow_upward