Winkelhart Axel

Na de verbouwing van de Albert Heijn en de omliggende winkels heeft Axel weer een mooi en aantrekkelijk boodschappencentrum. Onze doelstelling is dat het centrum van Axel niet alleen een aantrekkelijk boodschappencentrum is, maar ook een prettig gebied om te verblijven en andere winkels en horeca te bezoeken.

Gebied

De ontwikkeling van het winkelhart gaat over de herinrichting van de Gentsevaartstraat, het Szydlowskiplein (tussen Albert Heijn en Gentsevaartstraat), de Markt (tussen het Warenhuis en het Szydlowskiplein) en de Walstraat (tot en met het huidige Gregoriuscentrum). Het gebied richten we in als aantrekkelijk verblijfsgebied. Dat betekent dat we het grotendeels autovrij maken. Alleen naast het Warenhuis blijft parkeergelegenheid. Op het terrein waar nu nog het Gregoriuscentrum is, komt een ruime parkeerplaats. We compenseren hiermee de parkeerplaatsen die verdwijnen in het gebied dat we autovrij maken. De weekmarkt blijft op dezelfde plek als nu.

Ontwikkeling De Halle

De Stichting Beheer Welzijnsaccommodaties Axel besloot om het Gregoriuscentrum en de Halle samen te voegen op de locatie De Halle. De stichting gaat De Halle verbouwen, zodat Axel een mooie welzijnsaccommodatie krijgt waar we in de toekomst mee vooruit kunnen. De verbouwing van De Halle vindt naar verwachting in 2024 plaats. Tot die tijd blijft het Gregoriuscentrum in gebruik. De stichting informeerde de afgelopen maanden alle huurders en gebruikers hierover.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief:

https://www.terneuzen.nl/winkelhartaxel

1 idee
21 meningen
14 reacties
49 deelnemers
Winkelhart Axel

Tijdslijn

1

Inloopbijeenkomst

12 jul. 2023 - 12 jul. 2023

Tijdens deze inloopbijeenkomst in de Halle praten we je bij tussen 19.00 en 21.00 uur. Stichting Beheer Welzijnsaccommodaties Axel, bij Luitjens en de gemeente zijn aanwezig om de plannen te laten zien. Je kunt hier je vragen stellen en ideeën kwijt.

2

Je kunt reageren op de plannen

13 jul. 2023 - 06 aug. 2023

In deze periode is het mogelijk om te reageren op de plannen via doemee.terneuzen.nl door middel van een korte vragenlijst.

3

Uitwerken plannen samen met de klankbordgroep

06 aug. 2023 - 15 nov. 2023

In deze fase werken we de plannen uit naar een definitief ontwerp. We doen dit samen met een klankbordgroep.

De klankbordgroep bestaat uit een vertegenwoordiger van Axclusief, een vertegenwoordiger van Stadsbelang, twee overige ondernemers uit het centrum en twee bewoners van het centrum.

4

Definitief ontwerp

16 nov. 2023 - 15 apr. 2024

We geven hier het definitieve ontwerp weer.

arrow_upward